laptop_books
Zodra je stopt met leren,
begin je met sterven

Op zoek naar inspiratie? Naar mensen die je aan het denken zetten met een goed verhaal, een mooi boek, een spetterende talk? Hieronder een aantal van onze inspiratiebronnen die we graag met je delen.

Stephen Covey: The seven habits of highly effective people
Al jaren een bestseller. En niet voor niets: wat ons betreft zo’n beetje dé must-read voor elke professional.

Jan Bommerez: Flow en de kunst van het zakendoen
Nog zo’n absolute gamechanger wat ons betreft. Voor als je wilt doorgronden hoe flow werkt en wat je kunt doen om die staat van zijn te bereiken.

Napoleon Hill: Think and Grow Rich
Over hoe je een rijk leven kunt bereiken. En daar wordt echt iets meer en anders mee bedoeld dan rijk in financieel opzicht!

Patrick Lencioni: De vijf frustraties van teamwork
In dit boek legt Patrick Lencioni aan de hand van een parabel de kern van samenwerking in teams bloot. Als je wilt begrijpen wat maakt dat een team al dan niet gaat ‘vliegen’, is dit boek een prachtige aanrader.

Daniel Pink: Drive
Over hoe intrinsieke motivatie het geheim is van goed presteren, plezier en zin in je leven en werk. Prachtig.

Simon Sinek: simonsinek.com
Misschien wel de beste management denker van dit moment. Toegankelijk, enorm inspirerend en altijd energiek. Kijk vooral verder dan ‘Why-How-What’ – met name zijn leiderschapsverhalen zijn zeer de moeite waard.

www.ted.com – Ideas worth spreading
Dé site voor inspirerende verhalen. Feitelijk te veel om op te noemen. Type een thema als zoekopdracht in en de wereld ligt aan je voeten.